Jeg elsk-hater å fly

Jeg er vel ikke den eneste?

På lørdag kom jeg hjem fra en ukes ferie på deilige Santorini (en øy som hører til Hellas), i en liten by-lignende greie som heter Kamari. På flyet ned dit gikk alt helt fint, men veien tilbake var ikke like grei.
Vi kom inn på flyet, fant plassene og allerede startet helvetet. Vi måtte sitte ved nødutgangen, noe som vil si at jeg ikke fikk ha vesken min foran meg på gulvet, noe som igjen vil si at jeg måtte sitte med mp3, bok, drikke, snus, elektrisk røyk og tyggis i fanget. I hvert fall noen av tingene, siden lommene i setene foran ikke rommer så alt for mye. Det hele fortsatte med at det, en liten stund etter at jeg hadde funnet meg til rette, kom en høylytt dame sjanglende inn på flyet. På veien til setet sitt skulle hun fortelle alle flyvertinnene og halvparten av passasjerene hvor mye Ouzo hun hadde drukket, mens hun tok på armene deres(?), før hun til slutt dumpet seg ned to plasser til venstre for meg, sammen med en sterk duft av Ouzo (for de av dere som ikke vet hva det er, så er det Hellas' "nasjonalsprit", som både lukter og smaker hostesaft med lakrissmak). Mellom oss satt selvfølgelig mamma, akkurat da med et tryglende blikk om å få bytte plass med meg. Jeg nektet selvfølgelig.
Videre fant vi ut at hun skulle starte en samtale med alle fly vertene/-vertinnene, hver gang de skulle forbi henne.
Denne dama hadde naturlige, mørkerøde krøller med lyseblonde striper, jeg vil gjette hun var i førtiårene, hadde en tatovering i nakken og en i korsryggen, en gjennomsiktig, hvit tangatruse slepende langt oppover ryggen, en sønn som skulle reise til Oslo, og snakket flytende sotrastrilsk. Dersom du skulle kjenne denne dama, vennligst drep henne eller send meg nummeret hennes og nummeret til en leiemorder.

Heldigvis kjente hun alle tre som satt på raden på andre siden av gangen (den ene var mannen eller kjæresten, de to andre var et eldre par som hun hadde snakket med på flyet ned dit), så vi slapp å snakke så mye med henne. I tillegg latet mamma som om hun bare forsto norsk, men ikke kunne snakke det, og i og med at krølla ikke kunne nok engelsk til å forstå mamma sin kompliserte engelsk (Ja, det finnes tyskere som kan engelsk. Mamma har studert engelsk, så det funker bra som fugleskremsel når man møter mennesker med minimalistiske engelsk-kunnskaper) lot hun være å snakke så mye med oss. Men det skulle ikke stoppe henne fra å snakke om absolutt alt med naboraden, i et volum nærmere 45678909876543. Ikke engang lyd-utstengende ørepropper med musikken på fullt kunne overdøve henne, så jeg kan det meste om hele ferieoppholdet hennes på to uker utenat, pluss litt til. 
Allerede da de begynte å selge drikke for første gang kjøpte hun tre små vinflasker; en til mannen/typen og to til seg selv. Ved neste salgsrunde betalte kisen hennes, samme antall selvfølgelig.  Da den siste salgsrunden kom, så klarte hun nesten ikke sitte lengre, så hun fikk bare én. Kisen hennes, som ikke hadde drukket Ouzo på forhånd, fikk bare en liten vinflaske for seg selv under hele turen, stakkars. Hun forsynte seg nemlig hos ham i tillegg.
Jeg sier ikke at jeg ikke liker folk som drikker, og jeg sier heller ikke at det var for mye, men det var i hvert fall feil sted å gjøre det på, og feil måte å oppføre seg på. Hun satt nemlig midt i midtgangen mesteparten av flyturen (som varte i fire timer), og snakket med de på raden ved siden av.
Hun endte med å gå sjanglende ut av flyet, så full at hun måtte klamre seg til sin kjære for å i det hele tatt klare å komme seg inn på TaxFree'en på flesland for å kjøpe enda mer alkohol.

Dette var ukas irritasjon (bortsett fra innpåslitne grekere som allerede har lagt planen for livet ditt før du har møtt dem). Det måtte bare ut. Ikke ta meg for alvorlig nå, da. Jeg vet at dere blogglesere har en tendens til å overdrive ting.

Har du hatt en lignende opplevelse? Fortell!


(Obligatorisk bilde av meg selv, så klart.)

2 kommentarer

LinnsPhoto '<3 ~

05.jul.2010 kl.21:46

seriøst sykt irriterende !! -.-

Therese Fredriksen

05.jul.2010 kl.21:57

Årh, det hørtes plagsom ut! :-)

Skriv en ny kommentar

hits